ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije učesnik radionice u okviru „Međunarodnog sindikalnog projekta ICEMa, EMCEFa, IMFa, IUFa i EFFATa za jugoistočnu Evropu“. Analiza i planiranje, osnov razvoja i modernizacije sindikata.

MODERNIZACIJA I RAZVOJ SINDIKATA




20.05.2011. Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije kao i predstavnici bratskih sindikata Ujedinjenih sindikata Srbije, Nezavisnog sindikata metalaca USSTEEL Srbija i Nezavisnog sindikata „Sloboda“ Čačak su kroz dvodnevi rad u formi radionice razmatrali mogućnosti razvoja i modernizacije sindikata. Ova radionica održana je u okviru Međunarodnog sindikalnog projekta za Jugoistočnu Evropu i Fondacije Fridrih Ebert.



Tema radionice dolazi u pravom trenutku kad Industrijski sindikat Srbije i bratki sindikati sa kojima sarađujemo traže rešenja modernizovanja i razvoja sindikata u izmenjenim društvenom, ekonomskom i političkom okruženju.



Radne grupe su izvršile analizu dobrih i loših strana sadašnje organizacione postavke sindikata stavljajući akcenat na analizu internih i eksternih problema sa kojima se sindikati svakodnevno susreću.



Ovaj rad je doprineo da se postave konkretni ciljevi, iznađu rešenja, mere i termini koji omogućavaju da se proklamovani ciljevi ostvare i uspostavi još bliskija međusindikalna saradnja. Pokazalo se da ne postoje značajne razlike prisutnih sindikata kada je u pitanju međusindikalna saradnja, solidarnost, novi način organizovanja sindikata i borbe za radnička i sindikalna prava.



Izuzetan doprinos ovoj održanoj radionici dali su Mato Lalić(UATUC) i Jaćim Milunović, sindikalni trener.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"