ARHIVA VESTI
     
 
Neredovnost zarada u Fabrici vagona Kraljevo (FVK) ugrožava rad fabrike. Industrijski sindikat Srbije očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora do kraja juna.

KRENI, STANI U FVK




16.05.2011.
FVK kao jedini preživeli „gigant“ u gradu Kraljevu, suočava se sa značajnim poteškoćama u poslovanju koje je teško prevazići.
Konkurencija, kako domaća tako i međunarodna, u oblasti vagonogradnje i remonata vagona je ogromna a domaća vagonogradnja je u značajnom procentu usmerena ka Železnicama Srbije.
Po rečima generalnog direktora FVK, Boška Slavkovića, u toku razgovora sa rukovodstvom Industrijskog sindikata FVK i predsednikom ISS, Draganom Matićem, FVK ima značajne ugovorae za 2011. godinu ali problemi neimanja obrtnih sredstava i povoljnih kredita otežavaju realizaciju ugovora.
Skorašnja blokada računa od strane bivših radnika FVK je poremetila isplatu plata i direktor Slavković, nagoveštava normalizaciju isplata u toku maja i juna meseca pod uslovom da se ispoštuju rokovi za isporuku vagona prema stranim kupcima.
Dodatnu stabilnost fabrici doprineće i novi kolektivni ugovor koji će biti potpisan do kraja juna 2011. godine a Industrijski sindikat Srbije će dati svoj puni doprinos da se to i ostvari.
Sagledavanje realnosti i neophodnost promena u organizacionoj postavci FVK kao i ispravna vizija Upravnog odbora i direktora fabrike, rezultirala je konceptom Profitnih centara koji bi na osnovu odluke Upravnog odbora iz januara meseca uskro trebalo da počne sa realizacijom.
ISS će sa svoje strane kontaktirati predstavnike Vlade i ministarstva kako bi se proizvođačima i remonterima vagona stvorili uslovi za njihov opstanak i razvoj.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"