ARHIVA VESTI
     
 
U Privrenoj komori Beograda održan poslovno stručni skup o efikasnoj evidenciji radnog vremena. Biometrijske kartice kao inovacija u sistemu za kontrolu pristupa.

VREME – VAŽAN RESURS




06.05.2011.
Udruženje poslodavaca Srbije „Poslodavac“ i Privredna komora Beograda su organizovale još jedan poslovno stručni skup, ovoga puta na temu „Efikasnija evidencija radnog vremena i kontrola pristupa“.
O značaju radnog vremena i automatizaciji evidencije radnog vremena govorili su predstavnici ŠPICA Kompanije koja se bavi razvojem i uvođenjem automatizacije evidencije radnog vremena u Srbiji.
Svrha ovakvih inovativnih sistema kontrole radnog vremena je, kako od raspoloživih ljudi izvući maksimum, u cilju povećanja produktivnosti i profita.
Efikasna evidencija radnog vremena je jedan od uslova i izazova koje postavljaju evropski zakoni i pravila a za zaposlene će to biti značajan pomak u smanjenju zloupotrebe prekovremenog rada u Srbiji.
Ovakve efikasne evidencije će omogućiti da se precizno evidentira i obračuna svaki prekovremeni sat ali će tim sigurno biti smanjena i kašnjenja, brojni izlasci i neplanirane pauze i td. Sve ovo će omogućiti da se poveća efikasnost rada, unapredi upravljanje, rad kadrovske i službe obračuna i transparentno merenje produktivnosti. S druge strane zaposleni će biti više motivisani za rad evidencijom svakog sata, uvođenjem fleksibilnog radnog vremena i smanjenjem stresa od dolaska na posao.
Prezentovani su i primeri dobre prakse u primeni visokih tehnologija u evidenciji radnog vremena, u Komercijalnoj banci AD Beograd i KBC Banci kroz uvođenje biometrijskih kartica.
Pored brojnih predstavnika značajnih firmi i poslodavaca ovom poslovnom stručnom skupu su prisustvovali i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"