ARHIVA VESTI
     
 
Livnica Topola ustalila proizvodnju, zaposleni dobijaju zarade a vraćaju se i stari kupci.

OPORAVAK LIVNICE TOPOLA




28.04.2011.
Krajem 2010.godine Livnica Topola je podržavljena posle odlaska slovenačkog preduzeća Livar. Postavljanjem novog rukovodstva i direktora i pokretanje proizvodnje oživelo je poslednje industrijsko postrojenje u Topoli.
U Livnici je trenutno radno angažovano 130 radnika dok je njih 80 na plaćenom odsustvu. Zaposlenima će uskoro biti povezan radni staž, zdravstvene knjižice su overene a od novembra 2010.godne se redovno izmiruju zarade. Prilikom skorašnje poste Livnici, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je najavio mogućnost da se određeni livački programi vezani za poljomehanizaciju prebace u Livnicu Topola. Trenutno proizvdi Livnice odlaze u Italiju, Alžir a vraćaju se i raniji domaći kupci. Zaposlenima je ponuđeno da se izjasne za socijalni program pod uslovima koji su identični onima koje su imali radnici u Zastava automobilima.
Industrijski sindikat Livnica Topola i predsednik Velibor Stanković najavljuju aktivnosti oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora. Kolektivni ugovor bi u velikoj meri doprineo ukupnoj stabilizaciji i dugoročno regulisao odnose između zaposlenih i poslodavca.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"