ARHIVA VESTI
     
 
AD MILAN BLAGOJEVIC, SMEDEREVO

PECONI PLACA SINDIKALNU "SKOLARINU“




Smederevo, 15.01.2007.
Sve ono sto je Granski sindikat metalaca "Nezavisnost" obecao svojem clanstvu u preduzecu AD "Milan Blagojevic" u Smederevu, koji je u zakonitom strajku od avgusta 2006. godine, a koje je gospodin Predrag Rankovic-Peconi nezakonito izbacio iz fabrike, pocinje da se u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima realizuje.

Sindikat "Nezavisnost" je u vise navrata nudio poslovodstvu AD "Milan Blagojevic" u Smederevu,da kroz socijalni dijalog, dodjemo do resenja problema, koji se ticu i poslodavca i zaposlenih. Problemi su se odnosili na isplatu regresa za godisnji odmor, pitanje toplog obroka, kao i pregovora oko zakljucenja “Kolektivnog ugovora kod poslodavca“, kao osnovnog zahteva. Poslodavac je tada, to drsko i osiono odbio.

Mi ne znamo prave motive gospodina Rankovica, kada je krajem decembra 2006. godine, od blizu 1200 zaposlenih u AD Milanu Blagojevicu isplatio regres - samo za 250 strajkaca sindikata "Nezavisnost" u MBS-u.

Smatramo da Peconi na ovaj nacin, placa "sindikalnu skolarinu" sindikatu "Nezavisnost". Na zalost, iako je Peconi isplatio regres samo nasim clanovima, nismo zbog toga srecni. Regres je morao da se isplati svim zaposlenima u AD Milan Blagojevic, kao i da ispuni i ostale zahteve sindikata “Nezavisnost“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"