ARHIVA VESTI
     
 
Posebni-Granski kolektivni ugovor za metalsku industriju Srbije

POCELI PREGOVORI




Na inicijativu dva reprezentativna sindikata metalaca: Granskog sindikata metalaca "Nezavisnost" (GSM) i Samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS), 2. oktobra 2006. godine u Beogradu, otpoceli su pregovori sa Unijom Poslodavaca Srbije (UPS), Odborom za metalsku industriju, u vezi zakljucenja Posebnog - Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju Srbije.

Pregovori su poceli 2. oktobra 2006. godine odrzavanjem zajednicke Konferencije za stampu, kojoj su prisustvovali Dragan Matic, predsednik GSM "Nezavisnost", Zoran Vujovic, predsednik SSMS i mr Ratko Ninkovic, predsednik UPS-a. Sve strane u pregovorima, saglasile su se o neophodnosti donosenja takvog jednog akta, kojim bi se regulisala prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih i poslodavaca.

U sredu 4. oktobra 2006. godine, usaglasen je Protokol o nacinu i principima pregovaranja, cime su se stekli uslovi da pregovori i zvanicno pocnu. Dogovoreno je da polazna osnova za pregovore bude predlog teksta Posebnog-Granskog kolektivnog ugovora metalaca, koji je sacinio pregovaracki tim sindikata. Pregovaracki tim GSM "Nezavisnost" cine: Aleksandar Todic, sef pregovarackog tima, Negoslav Jovanovic, Gordana Aleksic, Mileta Gujanicic, Dragica Misljenovic i Zlata Zec. Pregovaracki tim SSMS cine: Bozidar Todorovic, sef pregovarackog tima, Vanja Jurisic, Novak Arsic, Ljubisa Velimirovic, Micic Dragan i Kosanovic Snezana.

Pregovaracki timovi sindikata i poslodavaca nastavice pregovore u petak, 6. oktobra 2006. godine, oko usaglasavanja predlozenih resenja u predlogu teksta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"