BANJA VRUJCI: RADNICKO-SPORTSKE IGRE SINDIKATA “NEZAVISNOST“ USS

BEZBEDNO,SPORTSKI I AFIRMATIVNO

Smederevo, 26.12.2006.
Odrzane radnicko-sportske igre sindikata "Nezavisnost" U. S. Steel Serbia, d.o.o. u Banji Vrujci od 11-15. decembra 2006. godine. U fer i sportskim nadmetanjima, 30 radnika bezbedno i afirmativno za sindikat "Nezavisnost" i kompaniju USS Serbia, d.o.o - zavrsili takmicenja.

Sindikat “Nezavisnost“ U. S. Steel Serbia, d.o.o., uz ucesce 30 radnika kompanije USS, odnosno clanova sindikata “Nezavisnost“, organizovao je radnicko-sportske igre, na poznatom srpskom turisticko-rekreativnom mestu Banja Vrujci, u periodu od 11. do 15. decembra 2006. godine.

Ucesnici radnicko-sportskih igara, na put su krenuli 11. decembra u 8.00 sati, ispred smederevskog muzeja i posle bezbednog puta, stigli su u Banju Vrujci, oko 12.00 sati. Posle smestaja u sobama i rucka, ostatak dana je proveden u slobodnim aktivnostima, odnosno u razgledanju prelepe okoline ovog sve popularnijeg banjskog turisticko-rekreativnog mesta u Srbiji. Za nase koleginice i kolege, posebno su bili zanimljivi novoizgradjeni kapaciteti za proizvodnju i flasiranje “Voda-Voda“ i popularnog soka “Sinalco“.

Sportska takmicenja, odrzana su 12. i 13. decembra u sledecim disciplinama: basket za muskarce, mali fudbal, pikado za zene i muskarce, plivanje za zene i muskarce, stoni tenis za zene i muskarce i sah za muskarce. Sva takmicenja su odrzana u fer i sportskoj borbi, bez incidenata.

U okviru ovogodisnjih radnicko-sportskih igara sindikata “Nezavisnost“ U. S. Steel Serbia, d.o.o. 14.decembra, za ucesnike je organizovan i edukativan seminar. Teme koje su ucesnici radnicko-sportskih igara mogli da cuju, bile su: “Industrijska kultura i korporativno upravljanje“, “Rodna ravnopravnost“, “Mladi i sindikat“. Predavaci na seminaru bili su: Dragan Matic, predsednik Granskog sindikata metalaca “Nezavisnost“, Gordana Aleksic, potpredsednik UGS "Nezavisnost" i Jasmina Petrovic, predsednica sekcije mladih GSM “Nezavisnost“.

Posle odrzanog seminara, istog dana je odrzano i zavrsno drugarsko vece, uz ucesce kolega iz termoelektrana Kostolac, Obrenovac, Lazarevac i Beograd, na kome je izvrseno proglasenje pobednika i dodela diploma za tri prvoplasirana takmicara i takmicarke, po disciplinama. Zatim je proglasen najatraktivniji “potez“ takmicenja, najatraktivniji “setac“, najbolji “dzez orkestar“ (bez instrumenata). Za najbolje sportiste, u zenskoj konkurenciji izabrana je Ksenija Simic iz Tople vaqaonice, a u muskoj konkurenciji Predrag Dimitrijevic iz pogona Visoka pec.

Ucesnici ovogodisnjih radnicko sporstkih igara sindikata “Nezavisnost“ U. S. Steel Serbia, d.o.o. stigli su nazad u Smederevo 15. decembra, u 10.00 casova, zadovoljni onim sto su doziveli u drugarskoj i sportskoj atmosferi.