SINDIKAT PENZIONERA UGS "NEZAVISNOST"

PENZIONERI RAZMIŠLJAJTE SVOJOM GLAVOM !

Beograd, 26. 12.2006.
Pred svake izbore u Srbiji, pa i ove parlamentarne izbore, stranke i koalicije se "iznenada" sete penzionera kao brojne populacije i kao glasača i tada počnu razna nerealna i lažna obećanja, koja posle nikoga ne obavezuju. Tu naročito prednjače stranke i pojedinci bivšeg režima do 2000.godine: Socijalisticka partija Srbije (SPS), Srpska radikalna stranka (SRS), a posebno Partija udruženih penzionera Srbije (PUPS) Jovana Krkobabića.

Ovde se radi o "onima" koji su kreirali i sprovodili pogubnu, nehumanu, katastrofalnu politiku prema, pre svega, sopstvenoj zemlji i građanima. Oni su uništili Penzione fondove i imovinu, a penzionere doveli u bedu, nemaštinu, do "prosjačkog štapa" ! Nismo znali, ni kada ćemo dobiti penziju, ni kolika će ona biti. Posebno se svojom drskošću i arogancijom ističe predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić, koji je u vreme najvećeg stradanja penzionera u Srbiji, bio poslanik SPS-a i JUL-a (Jugoslovenske levice) i predsednik upravnog odbora Fonda "PIO" Srbije. Svojim sluganskim odnosom bračnom paru Milosevic, interese Saveza penzionera, podredio je njihovim strankama, sebi i grupi oko sebe.

Nažalost, zbog izostanka pravih promena u Srbij,i posle 2000.godine, oni su ostali partneri i ove Vlade, a položaj penzinera je i dalje ocajan.

Sada, preko PUPS-a, u kome su pored Krkobabića i Bidža, Čović, Šegrt i njima slični, pokušavaju ponovo u izborima da "prevare" penzionere, dočepaju se poslaničkih mandata i nastave trgovinu njihovim interesima.

Sindikat penzionera "Nezavisnost" ne veruje da su penzioneri u Srbiji tako "kratkog pamćenja" i da će nasesti na ovaj pokušaj prevare. Kada pogledate jedan od njihovih predizbornih slogana "Za Srbiju sve – Srbija ni zašta!" - videćete, da oni do sada Srbiji nisu ništa dali, a od Srbije i njenih građana su dosta uzeli.