ARHIVA VESTI
     
 
Srpski sindikati dogovorili redosled aktivnosti i proteste. Kruševac 16.septembra protestuje protiv predloga Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

DOGOVORENI PROTESTI




09.09.2010.
Najava pet srpskih sindikata da će se predlogu Zakona o penzijskom i inavlidskom osiguranju (PIO) koji je Vlada Republike Srbije prosledila Skupštini suprostaviti protestima i štrajkovima ušla je u fazu realizacije. Radna grupa sindikata za organizaciju sprovođenja protesta je saopštila da će 16.septembra grad Kruševac, sindikati i građani organizovati protest i sa njega uputiti pismo Vladi Republike Srbije.
Nakon Kruševca 29.septembra protest će biti u Boru a mnogi gradovi i regioni najavljuju proteste u organizaicji sindiakta.
Izvesni pomak u privližavanju stavova Vlade i sindikata može uslediti nakon Okruglog stola planiranog za 16.septembar. Očekuje se da će učešće u radu Okruglog stola uzeti ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i podpredsednik Vlade Republike Srbije Jovan Krkobabić.
Predstavnici Industrijskog sindikata Srbije se zalažu za proteste koji za cilj imaju povlačenje predloga Zakona o PIO i obnavljanja dijaloga na relaciji Vlada Republike Srbije – sindikati.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"