Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u poseti DAD Draxlmaier Zrenjanin. Uvećanje zarada i obrazovanje Odbora za bezbednost i zdravlje na radu.

NAPREDAK U KOMUNIKACIJAMA

Zrenjanin, 07.09.2010.

Industrijski sindikat DAD Draxlmaier je kao potpisnik Kolektivnog ugovora u obavezi da analizira i prati dogovore i obaveze predviđene Kolektivnim ugovorom a da zaposleni svoja prava ostvaruju u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom. Tokom posete, podpredsednik ISS Negoslav Jovanović je informisan od rukovodstva IS DAD Draxlmaier o aktuelnostima u preduzeću a u sindikalnim prostorijama je obavljen razgovor sa generalnim direktorom DAD Draxlmaier Jorg Pachnatz. Na sastanku je, bez obzira što Socijalno ekonomski savet Srbije ili Vlada Republike Srbije nije utvrdila visinu minimlane zarade za period 01.07. do 31.12.2010.g., potpisan Aneks o novoj ceni rada koja će se primenjivati od 01.07. i koja iznosi 16.300,00 dinara. Takođe je dogovoreno da u slučaju donošenja nove minimalne zarade od strane Socijalno ekonomskog saveta ili Vlade Republike Srbije bude izvršena nova korekcija u skladu sa Kolektivnim ugovorom u DAD Draxlmaier i nove minimalne zarade.
Razgovarano je i o narednim poslovnim planovima i aktivnostima DAD Draxlmaier na planu poslovanja i novog zapošljavanja kao i o problemima sa kojima se Industrijski sindikat DAD Draxlmaier susreće u svakodnevnim aktivnostima. Pored ostalog dogovorene su aktivnosti koje će Industrijski sindikat DAD Draxlmaier sprovoditi u skladu sa prihvaćenim obavezama u Kolektivnom ugovoru.