ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici Ministarstva rada i socijalne zaštite „pojasnili“ srpskim sindikatima najavljene reforme zakona o Penzijskom i invalidskom osiguranju. Zakon u skupštinskoj proceduri.

SINDIKATI ODBACILI REFORME O PIO




17.08.2010. Ministarstvo rada je posredstvom svojih predstavnika državne sekretarke Radina Todović i Sandre Đokić iz kabineta podpredsednika vlade, Krkobabića, prezentovala najavljene izmene Zakona o PIO predstavnicima srpskih sindikata koji zajednički nastupajui u zaštiti interesa svojih članova i zaposlenih Srbije. Najava izmena i argumenatije predstavnika ministarstva su izazvale burnu reakciju predstavnika SSSS, Industrijskog sindikata Srbije, Konfederacije slobodnih sindikata, ASNS i Sloge koji su jednodušno odbacili najavljene izmene i nagovestili zajedničke aktivnosti najavljujući proteste i štrajkove. O svojim stavovima pomenuti sindikati će upoznati javnost Srbije na zajedničkoj konferenciji za štampu koja je planirana za 20. avgust 2010.



Industrijski sindikat Srbije u ovom trenutku ne vidi mogućnost da se kroz pregovore i dijalog dođe do kompromisnog rešenja predstavnika vlasti i sindikata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"