ARHIVA VESTI
     
 
Štrajkački odbor DOO Agroživ Jagodina i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije potpisali Sporazum o prestanku štrajka.

SPORAZUM UMESTO ŠTRAJKA




Loša materijalno finansijska situacija u kojoj su se našli zaposleni u Agroživ Jagodina, a zbog neažurnosti poslovnog sistema Agroživ, uzrokovala je organizovanje štrajka. Predstavnici Štrajkačkog odbora i Industrijskog sindikata Srbije su kroz pregovore sa poslovodnim rukovodstvom uspeli da postignu Sporazum a vezan za zahteve štrajkačkog odbora. Sporazum definiše obavezu poslodavca da isplati zaradu iz prethodnog meseca do 12.08.2010.g., što je već ispoštovano, takođe poslodavac će izvršiti uplatu doprinosa PIO fondu i socijalnom osiguranju dok će neisplaćeni putni troškovi biti isplaćeni do 31.08. i 30.9.2010.godine. Zaposleni će takođe moći da koriste godišnji odmor uvažavajući upošljenost kapaciteta.

Poučeni prethodnim iskustvom potpisnici sporazuma su zaključili da će budući nesporazumi vezani za obračun zarade biti rešavani posredovanjem predsednika Indsutrijsog sindikata Agroživ Jagodina i nadležnog rukovodioca. Određeni zahtevi zaposlenih će biti regulisani kroz proces vlasničke transformacije.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"