ARHIVA VESTI
     
 
Održan seminar „Radne fondacije u Austriji“ u Boru. Radne fondacije kao jedan od načina za rešavanje viška zaposlenih.

SEMINAR O RADNIM FONDACIJAMA




U organizaciji Kancelarije atašea za socijalna pitanja (Savezno ministarstvo za rad, socijalna pitanja i zaštitu potrošača) Austrije i Industrijskog sindikata Srbije, 27.07.2010.g. u Boru održan je seminar na temu „Radne fondacije u Austriji“. Domaćin skupa je bio Industrijski sindikat Rudnika bakra Bor.Seminar su otvorili Oliver Hiler, ataše za socijalna pitanja ambasade Republike Austrije u Beogradu i Rudolf Navijalić, predsednik Industrijskog sindikata RTB RBB Bor. Učesnici seminara predstavnici sindikata, poslodavaca, nacionalne službe za zapošljavanje, Insituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, imali su priliku da se upoznaju sa idejom „Radnih fonfacija u Austriji“. Predavači na seminaru Tomas Fabri, načelnik odeljenja za radne fondacije BFI – Beč (Institut za unapređenje obrazovanja Beč) i Harold Šerc, Nacionalna služba za zapošljavanje Beč, upoznali su učesnike seminara sa idejom, osnivanjem i načinom rada Radnih fondacija u Austriji. U veoma otvorenoj i konstruktivnoj diskusiji, učesnici seminara su imali prilike da razmene iskustva u načinu rešavanja problema „viškova zaposlenih“ u Austriji i Srbiji.

Iako uredno pozvani u radu seminara nisu učestvovali predstavnici lokalnih saouprava sa Borsko - zaječarskog regiona, što samo potvrđuje njihovu zainteresovanost za probleme rešavanja ovog ozbiljnog problema.

Jedinstven zaključak svih učesnika seminara je da ideju o radnim fondacijama treba prezentovati svim relevantnim faktorima u Srbiji kao jedan od načina za rešavanje problema viška zaposlenih i nezaposlenosti.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"