ARHIVA VESTI
     
 
ŠABAC: "ZORKA - OBOJENA METALURGIJA"

UPOZORENJE ZAKUPCU




Šabac, 26.12.2006.
Ono što je u Srbiji zaista retkost, je situacija u kojoj poslovodstvo i sindikati imaju zajedničke stavove, oko istog problema a ujedno iskazuju spremnost da to zajednički i brane. Upravo to se desilo u Šapcu, tačnije u preduzeću Zorka obojena metalurgija.

Ugovorom o zakupu i upravljanju, indijska firma "Indo zinc smelters" je 2003. godine, zakupila proizvodne i ljudske kapacitete "Obojene metalurgije, uz obavezu, da će redovno izmirivati isplate zarade zaposlenima, obaveze po osnovu osiguranja tj. sve ono što je predviđeno Zakonom o radu i drugim zakonima koji postoje u Republici Srbiji. Radnici su predano i kvalitetno obavili svoje obaveze na koju predstavnici "Indo zinc smelters" - nisu imali primedbe.

- "Međutim, sprovodjenjem svoje poslovne politike, stvorili ste ogromne dugove prema poveriocima i zaposlenima, što za posledicu ima, da niste u mogućnosti da organizuje dalji tok proizvodnje i isplati zarada zaposlenih. Ukoliko su naši navodi tačni, zahtevamo da podnesete zahtev za raskid ugovora o zakupu ili isplatite zarade za novembar 2006.godine i nastavite proizvodnju"- kaže se u zajedničkom obraćanju predstavnika sindikata "Nezavisnost" i Samostalnog sindikata "Zorka obojena metalurgija".

Pismo slične sadržine uputio je i direktor Aleksa Kovačević, koji predlaže da se u spor uključi i Agencija za privatizaciju, te predstavnici Holdinga "Zorka".Mozda bi bilo dobro, da se poslodavcu iz Indije, pojasni i ona nasa narodna izreka, koju su cesto izgovarali nasi neprijatelji: : "Ne daj Bože, da se Srbi slože" !

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"