ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici Samostalnog i Industrijskog sindikata Interlemind Leskovac razgovarali sa ministrom Rasimom Ljajićem. Zakon mora da važi za sve.

REŠENJE U POŠTOVANJU ZAKONA




29.06.2010.
Predstavnici Samostalnog i Industrijskog sindikata Interlemind Leskovac i predstavnici njihovih sindikalnih centrala primljeni su u Ministarstvu rada i socijalne politike i saslušani od strane ministra Rasima Ljajića. Razlog sastanka sa ministrom Ljajićem je sadržan u skorašnjim upozorenjima pred otkaz ugovora o radu koje je dobilo deset radnika, članova Štrajkačkog odbora. Ovaj čin za posledicu je imao pokretanje novog štrajka a izglednije su i neke teže situacije, s obzirom da su izrečene teške optužbe i pretnje ka pojedinim članovima Štrajkačkog odbora. Ministar Ljajić je iskazao zainteresovanost za trenutnu poziciju zaposlenih u Interlemindu i opstanka i prosperiteta preduzeća koje je do skora važilo za jedno od uspešnijih na jugu Srbije.
Kako bi se narasle tenzije smirile a što su predstavnici sindikata i podržali ministar Ljajić će uputiti predstavnike Ministarstva u Interlemind sa namerom da se približe stavovi sukobljenih strana. Osnov razrešenja problema mora biti prihvatanje i potpuno poštovanje važećih zakonodavnih odredbi. Ukoliko bi došlo do povlačenja izdatih upozorenja, Štrajk bi bio okončan i nastavilo bi se sa normalnim procesom rada. To je cilj koji upućuje poslovodno rukovodstvo i zaposlene Interleminda da okončaju trenutni sukob.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"