ARHIVA VESTI
     
 
Šikaniranje, tortura i pretnja otkazima kao svakodnevnica u AD Interlemind Leskovac. Industrijski sindikat i Samostalni sindikat Interleminda stali u zaštitu progonjenih radnika.


DIREKTOR KAO TUŽILAC I SUDIJA




23.06.2010.
U trenutku kada se očekivalo da će direktorka AD Interleminda ozbiljno shvatiti svoj posao i obaveze i uznaprediti proizvodnju u preduzeću, 12 zaposlenih, članova Štrajkačkog odbora koji su organizovali i vodili prethodni štrajk, dobili su od strane poslodavca upozorenje pred otkaz ugovora o radu. Direktorka Nađa Petkova ovim nerazumnim postupkom nastavlja praksu višegodišnjeg šikaniranja i maltretiranja zaposlenih. Ovim bahatim i nerazumnim postupkom direktorka Petkova je pljunula na institucije države Srbije i preuzela preragotive koji pripadaju policiji i sudstvu. I pored zapisnika koji je sačinjen na sastanku Štrajkačkog odbora i predstavnika poslodavca AD Interlemind u kome stoji „prihavata se obaveza poslodavca da ne bude šikaniranja i torture zbog učešća u štrajku nad učesnicima štrajka“, direktorka pokušava da se na nezakonit način reši dvanaestorice zaposlenih koji su 45 dana vodili borbu za radnička prava.
Sindikalne centrale, Industrijskog i Samostalnog sindikata, kontaktirane su od strane članova i njima će biti data sva potrebna pomoć i podrška u zaštiti njihovih prava i radnih mesta.
U rešavanju nastalog problema uključiće se Ministarstvo rada i socijalne politike tačnije republički inspektorat za rad i pomoćnik ministra rada i socijalne polititke Radmila Bukumirić Katić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"