ARHIVA VESTI
     
 
Svetska (IMF) i Evropska (EMF) federacija metalaca organizovali sindikalni trening o Kolektivnom pregovaranju za sindikate metalaca jugoistočne Evrope. Pojačane pregovaračke strukture metalaca.

ZNANJE I VEŠTINE ZA KOLEKTIVNO PREGOVARANJE




Dvodnevni seminar u Podgorici – Crna Gora održan 10. i 11. juna okupio je predstavnike sindikata metalaca iz Crne Gore, Kosova, Makedonije, Republike Srpske i Srbije.  Tema ovog trening seminara je vezana za sticanje veština i znanja o kolektivnom pregovaranju.

Predavač Vladislav Rožić iz Saveza samostalnih sindikata Slovenije je okupljenim sindikalcima predočio važnost sticanja veština vezanih za kolektivno pregovaranje i rezultata koji se mogu dobiti potpisivanjem kolektivnih ugovora.

Industrijski sindikat Srbije su predstavljali kolege Saša Podunavac iz Termoelektra Beograd i Slobodan Francuski iz Le Belier Kikinda. Neki od učesnika su se prvi put susreli sa temom kolektivnog pregovaranja a ostali su dobili mogućnost da usavrše stečena znanja i veštine.



Stečena znanja treba upotrebiti na nivou kompanija iz kojih učesnici seminara dolaze. Nekima od njih će ovo biti prilika da svoje znanje istestiraju i po prvi put budu nosioci kolektivnih pregovora na nivou preduzeća.

Održavanje ovog vrlo važnog tematskog seminara omogućili su IMF, EMF i Fondacija Friedrich Ebert.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"