ARHIVA VESTI
     
 
Mišljenje Industrijskog sindikata Termoelektro d.o.o. sačuvalo radna mesta. Poslodavac napravio previd u tumačenju zakona i činjenicama.


SAČUVANA RADNA MESTA





15.06.2010.
Početkom juna 2010.godine oko četrdesetak zaposlenih Termoelektra dočekala je informacija da su učinili prekršaj na osnovu kojih je poslodavac izdao Upozorenje pred otkaz ugovora o radu. Naime, zaposleni koji su bili poslati na plaćeno odsustvo javili su se svojim rukovodiocima od kojih su dobili obaveštenje da nastave sa koršćenjem plaćenog odsustva bez novog rešenja te da će biti obavešteni o vremenu dolaska na posao. Usled neorganizovanog prosleđivanja informacija na nivou upravnici – kadrovska služba, značajan broj zaposlenih je dobio Upozorenje u pisanom obliku od kojih 16 članova Industrijskog sindikata Termoelektro. Sindikat je na osnovu zahteva poslodavca dostavio Mišljenja ukazujući da zaposleni nisu učinili prekršaj koji ima se stavlja na teret te da je neophodno da se izdato upozorenje povuče jer je činjenično i pravno neutemeljeno. Nanadnim utvrđivanjem činjeničnog stanja poslovodstvo Termoelektra je prekinulo aktivnosti koji su u krajnjem ishodu mogle da imaju i raskide ugovora o radu.
Ovo je dobar primer da poslodavac i sindikati mogu uspešno razrešavati mnogobrojne probleme ali preduslov mora biti dobra komunikacija i međusobno poverenje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"