ARHIVA VESTI
     
 
Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Nebojša Ćirić primio Štrajkački odbor Livar Topola i predsednike republičkih sindikata.

PODRŽAVLJENJE KAO REŠENJE




Beograd, 11.06.2010.

Višemesečni prekid proizvodnje u livnici Topola Livar uzrokovali su značajnu zainteresovanost Ministarstva ekonomije i državnog sekretara Nebojše Ćirića da se omogući zakonski, vlasnički i organizacioni oblik koji omogućava da se privredni subjekat Livar Topola očuva a radnici zadrže radna mesta. Postoje nagoveštaji da je sadašnji većinski vlasnik spreman da se odrekne dela vlasništva u korist države Srbije i time stvori preduslov za sve druge aktivnosti koje bi omogućile da Livnica proradi. Potencijal Livnice je dobar a pozitivno mišljenje o mogućnostima njenog rada je dao i Sektor za indutrijski razvoj pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja. Ministarstvo je uspelo da zainteresuje nekolicinu potencijalnih kupaca Livnice ali do prodaje ili bolje rečeno preprodaje nije došlo.
Pored predstavnika Štrajkačkog odbora sastanku je prisustvovao i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić istakavši dosadašnja pozitivna iskustva u podržavljenju preduzeća i preuzimanju značajnije odgovornosti države za očuvanje radnih mesta. Očekuje se kontakt sa slovenačkim partnerom, njegovim izjašnjavanjem u vezi kapital i otpočinjanje složenih procesa stavljanje Livnice na zdrave noge.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"