ARHIVA VESTI
     
 
Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić prisustvovao potpisivanju ugovora o izgradnji nove topionice u Boru. Industrijski sindikat RTB Bor pozdravio aktivnosti usmerene ka osavremenjavanju proizvodnje, bezbednijim radnim mestima i ekološki prihvatljivijim tehnologijama.

UGOVOR ZA NOVU TOPIONICU




10.06.2010.
Danas je u Boru u svečarskoj atmosferi potpisan ugovor o izgradnji nove topionice i fabrike sumporne kiseline. Izvođač radova će biti CNC Lavalin, kanadska kompanija a finansiranje je obezbeđeno od strane države Srbije uz kreditnu podršku kanadskih banaka. Svečanom potpisivanju ugovora je prisustvovao ministar ekonomije Mlađan Dinkić sa saradnicima, generalni direktor RTB Bor Spaskovski i predstavnici sindikata i zaposleni. Saopšteno je da će radovi na rašćišćavanju i rušenju dela postojećeg objekta početi 1.jula dok je rok za završetak radova i stratovanje rada topionice 36 meseci. Projekat izgradnje je u završnoj fazi i on predviđa najviše tehnološke i ekološke standarde. Najnoviju tehnologiju će ugraditi poznata finska kompanija Outokumpu.
Rudolf Navijalić, predsednik Industrisjkog sindikata RTB Bor je čestitao ministru Dinkiću i Vladi Republike Srbije na započetim radovima i poštovanja obećanja koje je poslovodstvu i radnicima RTB-a dato. Predviđa se da se u radove uključe i domaće kompanije shodno svojim mogućnostima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"