ARHIVA VESTI
     
 
Odbor Industrijskog sindikata ABS Minel Transformatori na radnom sastanku ugostili predstavnike Industrijskog sindikata Srbije. Dogovorene aktivnosti i jačanje sindikalnih struktura. Bezbednost na radu i Kolektivni ugovor kao prioriteti u radu.

MLADI I ODVAŽNI




10.06.2010.
Odbor IS ABS Minel Transformatori se može pohvaliti izuzetno mladom rukovodnom strukturom, gde je većina članova starosti ispod trideset godina . Ovi mladi ljudi su puni energije i želje da uspeju u zaštiti interesa zaposlenih u ABS Minel Transformatorima, da budu nosioci novih sindikalnih ideja i boljeg pozicioniranja zaposlenih. Osnov za ovaj uspeh leži u sticanju novih znanja i veština i sindikalna obuka je već započela. Dragan Bjeličić predsednik IS ABS Minel Transformatori je pohađao trdonevnu Sindikalnu školu, završio obuku o mirnom rešavanju konflikata i obučio se da deo sindikalnih poslova uspešno završava. Za članove odbora sindikata je planirana organizovana obuka i učenje o najaktuelnijim temama sa kojima se sindikalni aktivisti suočavaju.
Prioritetna aktivnost IS ABS Minel Transformatori je usmerena ka konstituisanju Odbora za bezbednost i zdravlje na radu i otpočinjanje njegovog rada. Posle utvrđivanja reprezentativnosti podneće se inicijativa za izradu Kolektivnog ugovora. Značajan deo sadašnjih prava zaposlenih se vezuje za odredbe Kupoprodajnog ugovora a on nije večit te je neophodno da se odnosi između poslodavca i zaposlenih regulišu Kolektivnim ugovorom, kako zakon i nalaže.
U razgovoru koji je predsednik ISS Dragan Matić obavio sa generalnim direktorom ABS Elektro, profesorom dr Ljubomirom Lukićem dobijena je informacija da ABS Minel Transformatori uspešno realizuju poslove i da se zarade isplaćuju od realne novostvorene vrednosti. Stav generalnog direktora je da se zarade zaposlenih neće smanjivati što ne znači da neodgovorni pojedinci i oni koji ne ispunjavaju radne zadatke neće biti sankcionisani.
Industrijski sindikat Srbije planira da informiše zaposlenih o njihovim pravima kao malih akcionara o načinu i modalitetu informisanja zaposleni će biti blagovremeno obavešteni od predstavnika IS ABS Minel Transformatori.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"