ARHIVA VESTI
     
 
Isplata martovske zarade i dogovor o upostavljanju dinamike zarada, rezultat razgovora generalnog direktora ABS Elektro, profesora dr. Ljubomira Lukića i Industrijskog sindikata Srbije.

REDOVNOST ZARADA KAO PRIORITET




09.06.2010.
Radnici ABS Minel EOP mogu sa više optimizma da gledaju na budućnost i isplatu zarada. Ovo je rezultat razgovora između generalnog direktora ABS Elektra, profesora dr. Ljubomira Lukića, predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića i predsednika Industrijskog sindikata ABS Minel EOP Bore Savića koji je obavljen 08.06.2010.g. u Ripnju.
„ABS Elektro je u fazi reorganizacije i realizacije značajnih poslovnih projekata dok Minel EOP ima naručene poslove koje treba realizovati do kraja 2010.g. Poslovni sistem ABS Elektro vodi računa o svakoj svojoj članici, zalažući se da ekonomsko poslovanje i poslovni rezultati moraju predstavljati osnov razvoja. Zarade zaposlenih se neće smanjivati a zaostatak u isplati zarada će biti otklonjen u narednom periodu. Da bi se to postiglo neophodno je da ugovoreni poslovi počnu da se realizuju i da planirana i odobrena kreditna sredstva budu na raspolaganju ABS Elektro.“ Istakao je generalni direktor Ljubomir Lukić u razgovoru sa predstavnicima ISS.
Razmatra se mogućnost da se zaostatak u realizaciji poslova nadoknadi uvođenjem preraspodele radnog vremena uz puno poštovanje zakonske rezgulative. Dogovoreno je da se međusobno izveštavanje i komunikacija između generalnog direktora i sindikata podignu na viši nivo kako bi se predupredile neželjene situacije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"