ARHIVA VESTI
     
 
Protest zaposlenih DES Beograd i članova Industrijskog sindikata Srbije. Izvesna podrška države i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

INVALIDI NA ULICAMA




25.05.2010.
Zaposleni DES Beograd od kojih su polovina invalidna lica već više meseci vode borbu za egzistenciju i radna mesta. Nezadovoljni nepoštovanjem prethodno postignutih dogovora radnici su, i pored prisustva jakih policijskih snaga, blokirali ulicu ispred Minsitarstav ekonomije i regionalnog razvoja. Šesnaest nesiplaćenih zarada i višemeselno neimanje posla doveli su blizu 300 radnika DES-a u bezizlazan položaj. Apel za pomoć i protest rezultirali su sastankom predsednika Skupštine DES-a Stefanović Dejana i generalnog direktora Savić Miodraga sa Vesnom Kovač i Nebojšom Ćirićem, državnim sekretarima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja a sve u cilju iznalaženja rešenja za DES Beograd.
Ministarstvo će shodno svojim mogućnostima nastaviti sa isplatom refundacija za zaposlene invalide a planira se i obezbeđenje finansijskih sredstava koja bi bila isplaćivana na mesečnom nivou što bi omogućavalo isplatu zarada i ostalim zaposlenima te neometano finansiranje proizvodnje. Izvesni novi poslovi koje DES Beograd planira kao i stupanje na snagu Zakona o zapošljavanju invalidnih livca omogućiće da DES Beograd vremenom sam sebe finansira.U sličnoj situaciji nalazi se i blizu 2000 radnika u 14 preduzeća koja zapošljavaju invalidna lica a koja su obuhvaćen programom restrukturiranja.
Industrijski sindikat Srbije daje punu podršku Minisitarstvu ekonomije u donetim merama ukazujući da su invalidna lica u izuzetno teškoj situaciji i da oni moraju biti prioritet kada je njihovo zbrinjavanje u pitanju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"