ARHIVA VESTI
     
 
Trodnevna sindikalna škola mladih Industrijskog sindikata Srbije uz podršku Friedrich Ebert fondacije. Učenje i druženje mladih kao zalog za budućnost.


ŠKOLA MLADIH INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE





24.05.2010.
Da Industrijski sindikat Srbije ima budućnost potvrdilo je dvadeset predstavnika mladih ISS iz petnaest preduzeća u kojima ISS ima svoja sindikalna povereništva. Ova sindikalna škola koja je održana uz podršku Fondacije Friedrich Ebert je početak kontinuirane edukacije mladih ISS a nastavak će biti u novembru. Gosti sindiklane škole za mlade ISS bili su predstavnici Nezavisnog sindikata metalaca US Steel. Mladim članovima sindikata je omogućeno da steknu znanja iz oblasti timskog rada od predavača iz Beogradske otvorene škole. O osnovnim principima i funkcionisanju sindikata – temeljima sindikata mladima je govorio Nebojša Savić a posebno je obrađena tema kako se organizovati u sindikatu.



Mladi su, neki po prvi put, dobili znanja o aktima ISS, Statutu, Pravilma o radu, od podpredsednika ISS Negoslava Jovanovića. Zahvaljujući ljubaznosti Stevana Avramovića, predsedavajućeg Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije učesnici škole su slušali o socijalnom dijalogu, osnivanju, značaju i ulozi SES-a. Inspirativno i sadržajno izlaganje gospodina Avramovića je razvilo diskusiju i puno pitanja koja su mladi postavljali.
Završno izlaganje na školi imao je Dragan Matić predsednik ISS na temu Industrijska politika. Da se radi o novoj „svežoj krvi“ ISS-a govori podataka da je skoro polovina učesnika novih mladih koleginica i kolega i da su očekivanja od njivog aktivizma i rada u ISS izuzetno velika.



Mladi su na najbolji način iskoriste priliku da se uče, upoznaju, druže i provesele. Njihovo prisustvo na školi, ono što su naučili i pitanja koja su postavljali su garant budućnosti ISS.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"