ARHIVA VESTI
     
 
Na Ohridu održana VI Regionalna konferencija sindikata metalaca Jugoistočne Evrope(JIE). Španska Vlada, Katalonska Fondacija Pau i Solidaritat , Španski sindikat CCOO i Fondacija Fridrih Ebert uz organizaciju Sindikata industrije, energetike i rudarstva Makedonije, okupili veliki broj predstavnika sindikata metalaca JIE oko posledica Globalne ekonomske krize na metalsku industriju regiona JIE.

KRIZI SE JOŠ NE VIDI KRAJ




21.05.2010.
Uz podršku Španske vlade, Katalonske fondacije Pau i Solidaritat, Španskog sindikata CCOO i Fondacije Fridrih Ebert od 18-19.05.2010. je u Ohridu u Makedoniji održana VI Regionalna konferencija sindikata metalaca Jugoistočne Evrope. Učestvovali su predstavnici više centrala sindikata metalaca iz Makedonije, Albanije, Federacije BiH, Crne Gore, Kosova, Bugarske, Hrvatske i Srbije.
Učesnici VI Konferenije su obrađivali efekte globalne ekonomske krize na metalsku industriju i posledice na radnike u ovoj delatnosti industrije regiona JIE.
Konferencija se bavila i organizovanjem i zastupanjem članova u malim i srednjim preduzećima gde uglavnom nema sindikalno organizovanih radnika. Učesnici su razmatrali iskustva u organizovanju u malim i srednjim preduzećima u zemljama regiona i zakonske i praktične mogućnosti za širenje sindikalnog članstva u metalskoj industriji.
U Zaključcima 2 sa VI Konferencije sindikata metalaca JIE istaknuto je da su posledice globalne ekonomske krize na metalsku industriju regiona JIE veoma teške i da se krizi ne vidi kraj. U Zaključcima su takođe date preporuke za oživljavanje, reindustrijalizaciju i ublažavanje posledica krize na zaposlene u metalskoj industriji JIE koje će biti upućene vladama zemalja regiona JIE.
Ispred Industrijskog sindikata Srbije na VI Regionalnoj Konferenciji sindikata metalaca JIE učestvovala je Gordana Aleksić, potpredsednica ISS.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"