ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije u poseti članstvu u preduzeću „Oprema“ Jagodina. Inavlidima potrebna bolja zaštita.

ODGOVORNOST NA DRŽAVNIM ORGANIMA




Blizu 90 radnika DP Oprema Jagodina zabrinuto prate događanja vezana za njihovo preduzeće i 13 drugih preduzeća koja zapošljavaju invalidna lica a koja su obuhvaćena programom restrukturiranja. Zaposlenima u Opremi se duguju zarade a isplate od desetak hiljada mesečno i nedostatak posla ne ulivaju nadu zaposlenima u bolju budućnost. Upravljačka struktura preduzeća nije zaokružena što u mnogome otežava poslovanje.
Predsednik Indsutrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i predsednik Industrijskog sindikata DES Beograd Petar Sarić informislai su zaposlene i direktorku Dušanku Jevtić Mihailović o aktivnostima koje je DES Beograd sprovodio prema Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i Vladi Republike Srbije te postignutim rezultatima. Zaključeno je da identične aktivnosti treba da se sprovedu i kada je „Oprema“ u pitanju nadajući se da se to može rešiti bez protesta u Beogradu.
Industrijski sindikat Srbije planira da kontaktira i druga preduzeća koja zapošljavaju invalidna lica a koja su obuhvaćena procesom restrukturiranja.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"