ARHIVA VESTI
     
 
Usaglasiti potrebe tržišta rada sa obrazovnim sistemom Srbije. Zapošljavanje mladih invalidnih lica i dugoročno nezaposlenih, prioritet u zapošljavanju.

Obrazovanje za zapošljavanje




12.05.2010.
Ministarstvo ekonimije i regionalnog razvoja je napravilo značajan iskorak u oblasti zapošljavanja i obrazovanja kroz zaživljavanje projekta “Prognoziranje i upravljanje podacima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje(NSZ)“, koji će se primenjivati u 2010.-2011. godini.
U ovom period će NSZ vršiti istraživanja i prognoze na tržištu rada kao i praćenje i primenu dobijenih rezultata. Ukazivanje Industrijskog sindikata Srbije i udruženja poslodavaca da postoji disparitet u potrebama poslodavaca za random snagom i strukturom radne snage koja se nalazi u NSZ u značajoj meri se može otkloniti kroz primenu spomenutog projekta.
Zaživljavanje modela doživotnog učenja i usavršavanja će bitno doprineti da i radnici starije životne dobi mogu biti izuzetno atraktivni prilikom zadržavanja posla i dobijanja novog.
Fokus zapošljavanja Ii učenja će kroz projekat biti okremut mladima, invalidnim licima i dugoročno nezaposlenima.
Projekat predviđa i uključenje socijalnih partnera, sindikata i poslodavaca te Ministarstvo prosvete, Ministarstvo rada i socijalne politike i MInistarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.
Industrijski sindikat Srbije će predložiti da se projekat sprovodi sektorski i da industrijski radnici budu obuhvaćeni programima koji se oslanjaju na programe industrijskog razvoja Srbije i reindustrijalizacije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"