Nastavljen štrajk u leskovačkom „Interlemindu“. Industrijski sindikat „Interleminda“ podržava i učestvuje u štrajkačkim aktivnostima.

Prvo pare pa posao

10.05.2010.
Pregovori Štrajkačkog odbora i rukovodstva „Interleminda“ su završeni neuspehom. Zahtev za isplatu zaostali zarada i usklađivanje cene rada ostaju glavna prepreka na liniji zaposleni i rukovodstvo „Interleminda“.
Blizu 170 radnika ne pristaje na uslove koji su trenutno na važnosti u „Interlemindu“. Inspekcija rada je naložila poslodavcu da ispoštuje zakonske odredbe i sebe poštedi kažnjavanja i skupih sudskih procesa. Zaposleni „Interleminda“ su ranije tužili preduzeće i dobili sudske procese i poslodavac je po tom osnovu isplatio više stotina hiljada evra.
Rukovodstvo se poziva na krizu i prošlogodišnji gubitak od blizu 65 miliona dinara i da većinskom vlasniku, Valenitu Zaharijevu, jednom od najbogatijih Bugara, „Interlemind“ duguje 11 miliona evra. Predsednik iNdustrijskog sindikata Interleminda, Dragan Stanković, napominje da su zaposleni u 2010. godini primali zarade ispod zakonskog minimuma i da se zarada obračunava po 42 dinara za sat.
Većina radnika je na prinudnom odmoru i krajnje je neizvesno šta će sa „Interlemindom“ na kraju biti.