ARHIVA VESTI
     
 
Socijalni programi za novo zapošljavanje omogućava kvalitetnu promenu strukture zaposlenih u RTB Bor.


SOCIJALNI PROGRAM ZA ZAPOŠLJAVANJE





Dosadašnje iskustvo i rezultati koji su postignuti kroz primenu socijalnih programa naveli su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja da napravi kvalitetan iskorak kada je u pitanju zapošljavanje radnika. Novi socijalni program koji se planira u RTB Bor je okrenut novom zapošljavanju što do sada nije bio slučaj. Stvara se mogućnost da svakog proizvodnog radnika koji po osnovu socijalnog programa napušta preduzeće zamenjuje tj zapošljava se radnik potrebne struke i zanimanja. Ovo će važiti i za radnike na poslovima održavanja dok će za administraciju važiti zapošljavanje jednog radnika uz uslov da je tri radnika iz administracije iskoristilo socijalni program. Na ovaj način će se izvršiti neophodno podmlađivanje strukture zaposlenih u RTB Bor.
Industrijski sindikt RTB Bor se pozitivno izjasnio o novom programu verujući da će se novi model primeniti i u drugim preduzećima metalskog kompleksa, PPT Trstenik, 14.oktobar, FAP Priboj, Fabrika kablova Jagodina, Zastava, IMT, IMR i drugi.
Radnicima RTB Bor koji napuste preduzeće nudi se mogućnost da kroz projekat Svetske banke „Regionalni razvoja Bora“ dobiju kredit za osnivanje malih i srednjih preduzeća i start-up kredite u visini od 10 000 do 50 000 evra.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"