Industrijski sindikat Srbije (ISS) uz podršku Friedrich Ebert Fondacije (FES) održao trodnevni seminar u Beogradu. Učesnici rešavali „konflikte“.

KREATIVNO REŠAVANJE KONFLIKATA

30.04.2010.
Vreme u kojem radi ISS obiluje konfliktnim i nasilnim situacijama a glavni uzrok je neznanje vezano za mogućnosti mirnog rešavanja nastalih konflikata. Rukovodstvo ISS-a, predsednici i predstavnici sindikalnih povereništava ISS-a su kroz trodnevni rad uspeli da istraže i spoznaju uzroke i posledice konfliktnih situacija i rešenja mirnim kreativnim metodama zahvaljujući Jeleni Vranješević.

Rad kroz radionice omogućio je da se stečena znanja iskoriste u realnim i mogućim konfliktnim situacijama. Ispostavilo se da svi učesnici imaju određena iskustva iz ove oblasti ali su rezultati značajno različiti. Oni koji su imali više znanja i veština iz ove oblasti jednostavnije i mirnije su okončavali nastale sukobe.

Svoje izlaganje je imala i Agencija za mirno rešavanje sporova čiji je predstavnik Olga Kićanović, samostalni savetnik Agencije govorila o zakonskim osnovama i iskustvima koje je Agencija do sada imala. Učesnici su doneli jedinstven stav da je neophodno ovu vrstu seminara držati na regionalnim nivoima i time preduprediti nastanak konfliktnih situacija koje su u Srbiji postala svakodnevnica. I ovaj seminar je zdušno potpomognut od FES-a kao i mnogi prethodni.