Predsednik Industrijskog sindikata Fabrike bakarnih cevi Majdanpek, Birišić Dimitrije i generalni direktor Fabrike bakarnih cevi Majdanpek Vladimir Jeremejev potpisali Sporazum o međusobnim obavezama što je dovelo do zaključenja štrajka.

OKONČAN ŠTRAJK U FBC

23.04.2010.
Potpisani Sporazum u Fabrici bakarnih cevi Majdanpek (FBC) od strane predsednika IS FBC Birišić Dimitrija i direktora FBC Vladimira Jeremejeva su najbolji primer zajedničke brige za budućnost preduzeća i zaposlenih. Sporazum predviđa da se od aprila 2010.godine do septembra svakom zaposlenom isplaćuje premija u visini 10% na iznos pojedinačne zarade. Značajan iskorak je napravljen i u isplati regresa za godišnji odmor koji je do sada bio 1000 dinara i za to će se odvojiti 20% od neto dobiti preduzeća. Isplata ovako utvrđenog regresa je predviđen za januar 2011.g. Poštovanje Sporazuma i početak rada druge smene 22.04.2010.g. omogućava isplatu nadoknade zarada za vreme provedeno u štrajku.
Značajan doprinos razrešenju problema u FBC-u dali su i generalni direktor OCM UGMK Moskalenko Igor i podpredsednik Indsutrijskog sindikata Srbije Negoslav Jovanović koji su učestvovali u pregovaračkom procesu.
Potpisnicima Sporazuma preostaje da preuzete obaveze ispoštuju i nastave socijalni dijalog kako ne bi došli ponovo u situaciju nerazumevanja