ARHIVA VESTI
     
 
GSM "NEZAVISNOST" U POSETI RUMUNSKOM SINDIKATU "SOLIDARITATEA METAL"

UNAPREDJENJE SARADNJE




Beograd, 9.12.2006.
Delegacija GSM "Nezavisnost" u sastavu: Negoslav Jovanović, podpredsednik GSM "Nezavisnost" i Aleksandar Todić, sekretar GSM "Nezavisnost", bili su gosti sindikata "Solidaritate-a", od 3. do 5. decembra 2006.godine.Ova poseta je dogovorena prilikom održavanja konferencije IMF-a i na sastanku EMF-a, održanog u Beogradu u septembru 2006.godine.

Tokom razgovora u Beogradu, rukovodstva dva sindikata zaključila su, da je neophodno čvršće povezivanje ove dve organizacije. Imajući u vidu da su ova dva sindikata zajedno u članstvu IMF-a i EMF-a, prirodno je da smo kroz ove naše "sindikalne porodice", upućeni jedni na druge. Zakljuceno je da sastajanje i viđenje na zvaničnim sastancima, nije dovoljno, pa je dogovoreno uspostavljanje direktne saradnje i bileteralnih odnosa sindikata GSM "Nezavisnost" i sindikata "Solidaritatea".
- "U Rumuniji smo imali prilku da razgovaramo, ne samo sa kolegama iz rukovodstva, nego i predstavnicima sindikata iz raznih preduzeća pošto se prilikom naše posete održavao i Glavni odbor odnosno Generalni savet "Solidaritatea Metal-a". Svojim prisustvom na sednici Glavnog odbora, saznali smo mnogo o problemima, sa kojima se kolege u Rumuniji suočavaju a i GSM "Nezavisnos" je Glavni odbor bliže upoznao sa našom organizacijom i problemima sa kojima se mi suočavamo", kaze Aleksandar Todić, sekretar.

- "Sa našim domaćinima, predsednikom Gheorghe Sora i podpredsednicima, Liviu Apostoiu i Doru Puiu, dogovoreno je da se tokom 2007. godine, organizuju dva seminara, jedan u Rumuniji, drugi u Srbiji, kao i uzvratna poseta rukovodstva "Solidaritatea Metal", početkom marta meseca. Sa predstavnicima preduzeća "Cuprum", razmenili smo informacije o učešću njihove kompanije na tenderu za kupovinu RTB Bor. Kolege su izneli viđenje, da je njihova kompanija izuzetno zainteresovana za privatizaciju RTB-a, ali bez obzira na rezultate tendera, odnosno proglašenja najboljeg ponuđača, saradnja sa našim kolegama iz RTB-a Bor, treba da se unapredi", kaze Negoslav Jovanovic, potpredsednik GSM "Nezavisnost".

Delegacija "Želvoza" iz Smedereva, pozvana je od strane predstavnika sindikata iz kompanije "Astra" iz Arada, koja se bavi izradom i remontom šinskih vozila i da ih poseti u drugoj polovini januara iduce godine, uz mogućnosti obilaska proizvodnih pogona u Aradu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"