ARHIVA VESTI
     
 
Radnici invalidi završavaju svoje proteste u bolnicama i ulicama. Postoji li sistemsko rešenje za probleme invalida?

Bolnice, ulice i ministarstva




08.04.2010.
Pokušaji da se nagomilani problemi radnika i invalida zaposlenih u preduzeću DES Beograd za sada završavaju na beogradskim ulicama i na protestima isped državnih institucija. Višegodišnja nebriga ne može biti rešena u kratkom vremenskom periodu i pored značajnih rešenja koje je Vlada Republike Srbije donela a vezana su za invalidna lica i preduzeća u kojima oni rade. Nezadovoljni radnici DES-a Beograd ponovo su protestovali ispred Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja a predstavnici zaposlenih predvođeni predsednikom Industrijskog sindikata DES Beograd Petrom Sarićem, su razgovarali sa Vesnom Kovač, državnim sekretarom Ministarstva za ekonomiju. U toku današneg dana Vlada Republike Srbije će ozvaničiti tri člana Skupštine DES-a Beograd i time će se stvoriti uslovi za izbor novog direktora.
Postoji mogućnost da sa novim upravljačkim strukturama DES Beograd potraži bankarske kredite i ta sredstva namenski iskoristi za pokretanje proizvodnje i isplatu zaostalih zarada.
Ozvaničen proces restruktuiranja u kome se DES Beograd nalazi značajno poboljšava mogućnost poslovanja i sklapanja poslova.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"