ARHIVA VESTI
     
 
Objedinjeni stavovi Upravnog odbora Industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata Fabrike vagona Kraljevo. Fabrici treba posao i podrška Vlade Republike Srbije, politikanti, marš iz fabrike.

Fabrika, posao i plate




30.03.2010.
„Radnici i rukovodstvo Fabrike vagona grčevito se bore za opstanak u kriznim vremenima. Fabrika vagona se posle poništavanja privatizacije našla u veoma teškoj situaciji ali zahvaljujući programu Vlade za proizvodnju i remont šinskih vozila počinje proizvodnja novih vagona i remont starih za potrebe Železnice Srbije.
Za mesec dana funkcionisanja novog rukovodstva isplaćena je jedna i po zarada posle više meseci kašnjenja, zaposlenima uplaćeno zdravstveno osiguranje, napravljen ugovor sa Kovisom, Tri jele a počeo je da radi i pogon Termoplastike“ stoji u pismu Upravnog odbora FVK.
Industrijski sindikat Srbije FVK i Samostalni sindikat FVK u zajedničkom zaključku podržavaju napore Upravnog odbora i v.d. direktora u oživljavanju proizvodnje, upošljavanju i obezbeđivanju zarada.
Sindikati izražavaju zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu ekonomije na podršci i pomoći vezanoj za upošljavanje kapaciteta FVK.
Nekorektno je da se problematično ponašanje bivšeg predsednika IS FVK Milomira Ćirkovića zloupotrebljava od strane pojedinih medija jer on više ne predstavlja ni sindikat ni zaposlene. Takvo ponašanje nije od koristi ni za zaposlene ni za Fabriku vagona.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"