ARHIVA VESTI
     
 
Policija zabranila okupljanje radnika DES-a ispred Vlade Srbije. Industrijski sindikat DES-Beograd zahteva rešenje a ne sprečavanja i policijske zabrane.

Zabrane umesto rešenja




25.04.2010.
Namera radnika DES-a Beograd, od kojih su polovina invalidna lica, da organizuju protest ispred Vlade Republike Srbije sprečena je zabranom policije, preusmeravanjem nezadovoljnih radnika na lokaciju koju beograđani popularno nazivaju „kod konja“.
Tu su se i okupili radnici DES-a sa transparentima, zastavama i obeležjima Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Lepo i sunčano vreme nije smanjilo bes i ogorčenje koje su invalidi kroz protest pokazali.
Zaposleni očekuju da Vlada RS odredi tri člana skupštine DES-a Beograd i time se konstituiše prvi organ upravljanja koji trenutno ne postoji.
Neophodno je i da DES dobije određena finansijska sredstva kako bi se poboljšali uslovi rada zaposlenih a paralelno sa tim treba doneti Program sanacije DES-a Beograd.
Zahtev za isplatu sedamnaest zaostalih zarada moguće je rešavati kroz prodaju dela imovine a za to je potrebno veme i zaokruženi organi upravljana DES-a Beograd.
Industrijski sindikat Srbije u potpunosti podržava ove aktivnosti i očekuje da će zahtevi radnika biti ozbiljno razmatrani od strane Vlade Republike Srbije.
Slučaj DES-a Beograd nije usamljen i ISS će u narednom periodu pokrenuti organizaciono objedinjavanje većine DES-ova u Srbiji jer su njihovi problemi slični a rešenja zajednička.




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"