ARHIVA VESTI
     
 
Socijalni program, pomoć radnicima zahvaćenim poplavom i modaliteti saradnje, teme o kojima su razgovarali direktor Fabrike Kablova Zaječar (FKZ), Hubert Ježenski, i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije (ISS)

Saradnja i solidarnost kao odgovor na krizu




15.03.2010.
Zabrinutost Industrijskog sindikata Fabrike kablova Zaječar zbog socijalnog programa u FKZ rezultirala je razgovorom sa direktorom FKZ Hubertom Ježenskim.
„Socijalni program je bolan ali neophodan proces koji u potpunosti ima uporište u zakonu i Kolektivnom ugovoru kod poslodavca. Vrlo je važno da se zakonske odredbe u potpunosti ispoštuju i da zaposleni dobiju adekvatne nadoknade prilikom odlaska iz preduzeća“ istakao je presednik ISS, Dragan Matić, koji je prisustvovao sastanku.
Direktor FKZ je ukazao da je globalna kriza najdirektinije pogodila proizvođače kablova i da je FKZ 2009. godinu završila sa minusni saldom. Manjak posla i konkurencija su glavni uzročnici ovakvog poslovnog rezultata ali FKZ još uvek ima proizvode koji su po ceni i kvalitetu konkurentni u Evropskoj uniji.
Predstavnici IS FKZ su naglasili spremnost da se odgovornost za budućnost fabike i zaposlenih podeli sa rukovodstvom i da koristreći socijalni dijalog zajedno rešavaju nagomilane probleme.
FKZ će pomoći zaposlene koji su stradali od poplave i to je najbolji signal o solidarnosti i odgovornosti koju poslovodno rukovodstvo iskazuje prema zaposlenima.
Zaključeno je da krizna vremena zahtevaju aktivniju komunikaciju na relaciji poslovodstvo- sindikat i povodom toga će poslovodstvo preduzeti konkretne akivnosti.
Odbor IS FVK je informisao predsednika Matića o akciji solidarnosti sa našin kolegama kojima je poplava nanela štetu. Do sada su sredstva sindikalne solidarnosti stigla od povereništava Industrijskog sindikata, Fabrika šinskih vozila-Smedereka Palanka, Fabrika kablova -Jagodina, ATB Sever- Subotica i Industrijskolg sindikata Srbije.
Ovom prilikom se svim povereništvima zahvaljujemo na sredstvima solidarnosti.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"