ARHIVA VESTI
     
 
Zasedao Odbor Industrijskog sindikata Fabrike vagona Kraljevo (FVK). U radu Odbora učestvovao predsednik Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić.

Oporavak FVK, stižu poslovi i plate




11.03.2010.
Odbor IS FVK je razmatrao novonastalu situaciju posle završenog štrajka i raskinutog kupoprodajnog ugovora zaključivši da su primarni problemi i dalje prisutni: neisplaćivanje zarada i nepokrenut proces proizvodnje.
Angažovanjem rukovodstva fabrike zaposlenima je uplaćeno socijalno osiguranje a počela je i isplata zaostalih zarada. IS FVK će zahtevati da se obaveze prema zaposlenima izvršavaju i poštuje zakonska regulativa.
Odbor sindikata i predsednik ISS, Dragan Matić, su obavili razgovor i sa direktorom, Boškom Slavkovićem koji im je dao informacije o poslovima dobijenim od Železnica Srbije i aktivnostima koje će se od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja sprovoditi u FVK-u.
Napravljen je osvrt i na sastanak koji su Upravni odbor, generalni direktor i zastupnica kapitala FVK, imali sa narodnim poslanikom, magistrom Jovanom Nešovićem, koji je i potpredsednik Skupštine Grada Kraljeva. Magistar Nešović je takođe razgovarao i sa predstavnicima IS FVK i Samostalnog sindikata FVK.
Očekuje se primena još jednog socijalnog programa koji bi bio pre svega okrenut ka radnicima administacije FVK, baziran na principu dobrovoljnosti.
Ovih dana očekuje se i početak isplate zaostalih zarada i početak pregovora oko novog Kolektivnog ugovora i načina regulisanja neisplaćenih zarada.
Industrijski sindikat FVK je u potpunosti okrenutt sadašnjosti i budućnosti preduzeća, boljoj poziciji zaposlenih i redovnim primanjima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"