ARHIVA VESTI
     
 
„Avanti prevaranti“ moguć slogan po kojem će se novoosnovani sindkat prepoznavati.

PREVARANTI




Srpska sindikalna scena je svašta doživela i preživela. Kada se smatralo da je već sve viđeno pojavila se grupa inventivnih i posebno nadarenih sindikalaca koja je napravila istorijski iskorak u načinu organizovanja i osnivanja sindikata sa ljudima  koji su se iskazali u potkradanju finansijskih sredstva sindikata i onih drugih čija je specijalnost falsifikovanje dokumentacije i pečata. Ova mala nadarena i odabrana grupa se okupila oko ideje da se kroz proces potkradanja i falsifikovanja preuzme rukovođenje i upravljanje Industrijskog sindikata Srbije.

            U osmišljavanju i planiranju ove prljave rabote koriste se instrukcije i uputstva visokopozicioniranog međunarodnog sindikalnog zvaničnika koji svoje bogato sindikalno iskustvo i međunarodnu sindikalnu poziciju stavlja u službu svojih ličnih prijatelja(kako oni sami ističu) dokazanih prevaranata i falsifikatora.

            Da bi se dobila forma bilo kakve zakonitosti prevaranti i falsifikatori koriste sednicu Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije održanu 30.12.2009.g., na kojoj su donešene Odluke o isključenjima i suspenzijama nekolicine članova Industrijskog sindikata Srbije (prilog 1). Tada već isključeni i suspendovani bivši članovi ISS-a podnose Zahtev Ministarstvu rada i socijalne politike za promenu lica za zastupanje i predstavljanje Industrijskog sindikata Srbije.  Pored lažnog Zapisnika dokumentaciju overavaju lažnim pečatom Industrijskog sindikata Srbije (prilog 2).

            Ministarstvo rada obaveštava Industrijsaki sindikat Srbije dopisom (prilog 3) i traži od ISS izjašnjenje. ISS izjašnjenje dostavlja Ministarstvu rada (prilog 4).

            Uvidevši da falsifikovana dokumentacija i pečati ne mogu da prođu kod Ministarstva rada prevaranti povlače raniji Zahtev  i okreću se alternativnim mogućnostima prevare a Minsiarstvo izdaje Zaključak Industrijskom sindikatu Srbije (prilog 5).

            Ovakve aktivnosti su doprinele da Glavni odbor Industrijskog sindikata Srbije donese odluku da se protiv svih lica, organizacija i institucija za koje postoje osnov da su radili suprotno zakonu, protiv interesa Industrijskog sindikata Srbije i nanelu mu štetu podnesu krivične prijave, što će rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije ispoštovati.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"