Održan sastanak Zajedničkog odbora Prva petoletka Trstenik. Zajednički odbor bez informacija o radu Industrijskog sindikata Srbije (ISS).

PUNO POŠTOVANJE STATUTA ISS

Trstenik, 16.02.2010
Zajednički odbor PPT Trstenik ugostio je čelne ljude ISS, predsednika Glavnog odbora Dragana Matića, predsednika Nadzornog odbora Zorana Andrejića, predsednika Statutarnog odbora Dimitrija Birišića kao i predsednika najbrojnijeg povereništva (ISS), Industrijskog sindikata RBB Rudolfa Navijalića.
Namera da se obave razgovori, pojasne aktivnosti koje su dovele do iskljuečnja iz članstva Miloša Igrutinovića narušili su isključeni članovi ISS koji su izvršili finansijsko podkradanje i pokušali svojevrsni sindikalni puč. Članovima Zajedničkog odbora bilo je jako teško da razumeju pozadinu događanja jer je Miloš Igrutinović selektivno a u pojedinim slučajevima nikako prenosio informacije o događanjima na nivou ISS i odlukama organa ISS koje su donošene. Povereništvima, članicama ISS iz PPT Trstenik će biti dostavljena kompletna dokumentacija o radu, zaključcima i odlukama organa ISS. Dogovoreno je da ukoliko postoji nerazumevanje ili neslaganje sa određenim odlukama da se obrate organima ISS, Glavnom odboru, Nadzornom i Statutarnom odboru.Vrlo je važno da su preduzete mere prema pojedincima donešene u skladu sa Statutom i da će rezultat pored sindikalne odgovornosti, a to su suspenzije i isključenja, podrazumevati i pokretanje krivičnih postupaka.