ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sidnikat Srbije (ISS) razgovarao sa direktorom Prvog partizana Užice (PPU), Dobrosavom Andrić u sklopu akcije „Stanje i perspektive odbrambene industrije Srbije“. Odbor Industrijskog sindikata PPU postavljao pitanja predsedniku i podpredsedniku ISS.

USPEŠNO POSLOVANJE, OKRENUTOST TRŽIŠTU I RAZVOJU




Užice, 11.02.2010.
Ukoliko bi PPU mogao da posluži kao referentno preduzeće sa većinskim državnim kapitalom po pitanju uspešnosti poslovanja, razvoja i ispunjenja obaveza prema radnicima i državi, onda bi takav oblik svojine bio potpuno prihvatljiv i za druga preduzeća. Zaposleni u PPU primaju redovne zarade određene Kolektivnim ugovorom, sve obaveze prema državi se poštuju a poslovanje je u zadnje tri godine utrostručeno. Okrenutost tržištu i kupcima nateralo je PPU da ima paletu od preko 400 proizvoda od kojih najveći broj izvozi na zahtevno tržište Amerike i Evropske unije. Skoro kpmpletne sirovine PPU nabavlja od srpskih proizvođača što značajno omogućava rad tih dobavljača i zapošljavanje ljudi.
Predsednik IS PPU, Zoran Tomanović ističe korektan odnos na liniji poslovodstvo- sindikat mada se do toga često dolazi kroz teške i duge pregovore. IS PPU je potpisnik Koletivnog ugovora a sindikalne aktivnosti utiču i na povećanje članstva i poverenja radnika u IS PPU.
Informacije i viđenja dobijene od direktora PPU Dobrosava Andrića o poslovnom sistemu PPU kao i mišljenje o poziciji odbrambene industrije Srbije, njene sadašnjosti i budućnosti, ISS će iskoristiti u objedinjavanju sa drugim mišljenjima i stavovima direktora preduzeća iz odbrambene industrije sa kojima je ranije razgovarano, sa krajnjim ciljem prezentovanja takvog materijalu Ministarstvu odbrane i Ministarstvu ekonomije.
U drugom delu sastanka, koji je obavljen sa Odborom IS PPU, predsednik ISS Dragan Matić i podpredsednik ISS Negoslav Jovanović informisali su Odbor o aktivnostima i planovima ISS za 2010.godinu. Članovi Odbora su postavljali i pitanja na temu reformi penzionog sistema a postavljeno je i pitanje „Da li sadašnje rukovodstvo ISS ima političke ambicije i da li posebno podržavaju neku od političkih partija u Srbiji?“ Članovi Odbora su kroz diskusiju iskazali zabrinutost gledajući na događanja van PPU, štrajkove, blokade i slično, rešeni da ne dozvole da takva vrsta problema dotakne PPU.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"