ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika vagona Kraljevo (FVK) dobila zastupnika kapitala. Industrijski sindikat Srbije u službi članstva i interesa FVK. Odgovornost Milomira Ćirkovića za trenutnu situaciju.

ŠTA ĆE BITI SA FVK?




Poseta Fabrici vagona Kraljevo od strane predsednika Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragana Matića uzrokovana je izuzetno teškom i složenom situacijom u Fabrici vagona Kraljevo i nikad težom socijalnom i ekonomskom situacijom u FVK. Posebno zabrinjava neodgovornost Milomira Ćirkovića, predsednika Industrijskog sindikata FVK koji, umesto da prihvati odgovornost za propast štrajka, povlači niz nerazumnih i po ISS štetnih poteza odbijajući da se sastane sa predsednikom Glavnog odbora ISS Draganom Matićem u sindikalnim prostorijama IS FVK. Obavljeni razgovori sa podpredsednikom IS FVK Savić Zoranom ukazuju da i ono malo zdravog tkiva koje se nalazi u Livnici FVK može biit ugroženo sumanutim potezima Ćirkovića koji radi protiv interesa članova Industrijskog sindikata u Livnici, ne vodeći računa da je 90% radnika Livnice u članstvu ISS-a. Članovi IS Livnice FVK zahtevaju da se preduzmu mere kako bi se Ćirković onemogućio u atakovanju na zarade koje radnici Livnice teškom mukom zarađuju. Ukoliko se to ne desi moguće je da dođe do isčlanjenja iz članstva ISS-a.
Sa predstavnicima FVK, Matić je razgovarao o trenutnim gorućim problemima sa kojim FVK ne može da se izbori u ovom trenutku.
FVK-u je neophodna finansijska podrška i otpočinjanje poslova za Železnicu Srbije, isplata zarada zaposlenima i uplata zdravstvenog osiguranja.
ISS je spreman da sve svoje kapacitete i uticaje stavi u funkciju spasa i oporavka FVK.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"