ARHIVA VESTI
     
 
Počeo štrajk radnika „Topola Livar „ A.D. i „Topola Livar MO“ D.o.o. . Štrajkački odbor okupio tri sindikata. Industrijski sindikat Srbije (ISS) posreduje kod Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije.

Štrajk u Topola Livaru i Livaru MO




02.02.2010.
Višemesečno obespravljenje, ugroženi životi radnika i njihovih porodica stvorili su raspoloženje da se radnici Topola Livara i LIvara MO dignu na noge i organizovano preko sindikata krenu u štrajk. Ovo nije prvi put da se radnici putem štrajka obraćaju direktoru i većinskom vlasniku ali sada se kao zahtev prema Agenciji za privatizaciju javlja i raskid kupoprodajnog ugovora koji ističe u aprilu 2010. godine.
Podršku radnicima iskazuje i lokalna samouprava na čijem je čelu predsednik opštine Jovančević Dragan. Radnici su se okupili u bioskopskoj sali u Topoli jer Livnica ne radi, nema struje i grejanja, proizvodnja je stala a direktor skoro da ne dolazi u fabriku.
Danas je otpočeo štrajk a očekuje se i dolazak predstavnika Livara iz Slovenije. Njih će sačekati pobunjeni radnici i štrajkački zahtevi.
Obraćajući se zaposlenima, štrajkačkom odboru, članovima ISS, Dragan Matić je zatražio da se u problem uključe nadležne državne institucije, Agencija za privatizavciju i Ministarstvo za ekonomiju i da se kroz formu socijalnog dijaloga i poštovanje zakona nađe rešenje za nastalu problematiku.
„Nikome nije od interesa nova Kuršumlija, mada širom Srbije i ovde u Topoli ima sličnih razloga da se izađe iz fabričkih krugova, blokiraju pruge, putevi i institucije“ napomenuo je Matić.
Ukoliko ne dođe do pregovora i ispunjenja štrajkačkih zahteva tražiće se raskid kupoprodajnog ugovora.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"