ARHIVA VESTI
     
 
Glavni odbor Industrijskog sindikata Srbije (ISS) usvojio plan rada za 2010.godinu. Nadzorni odbor podneo Izveštaj za 2009.godinu. Odluku o suspenzijama isključenjima iz članstva ISS.

USVOJEN PLAN RADA ZA 2010.GODINU.




01.02.2010.
Treća sednica Glavnog odbora ISS je započela usvajanjem zapisnika sa prethodne sednice i podnošenjem Izveštaja o radu koji je podneo predsednik Glavnog odbora ISS, Dragan Matić. „U proteklom periodu Industrijski sindikat Srbije je došao do izuzetno značajnih informacija vezane za aktivnosti naših bivših članova, sadašnjih članova i drugih lica čiji interes da se Industrijski sindikat Srbije ili razori ili dovede u zavistan organizacioni i finansijski odnos. Pokušaj da se na nelegetiman i nezakonit način, u Ministarstvu rada, izvrši upis lica za zastupanje i predstavljanje ISS je u ovom trenutku prekinut ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kakav će kraj da bude. Isključeni članovi ISS-a ne nailaze na uvažavanje pojedinih regionalnih poverenika, daju se dezinformacije, bezočno se laže i ma šta organi ISS-a radili i ma kakve odluke donosili one ne nailaze na podršku i uvažavanje onih koji su dužni da ih sprovode. Ovo zahteva da se Glavni odbor ISS i na današnjoj sednici kroz donošenje odluka jasno izjasni prema takvim pojedincima.“ Kaže se u podnetom Izveštaju.
Planirani projekti za 2010.godinu se uspešno realizuju i dobijaju se pozitivni odgovori vezani za održavanje seminara i drugih aktivnosti. Skori dolazak Nezavisnog sindikata metalaca U.S. Steel-a i najava priključenja drugih nezavisnih, slobodnih sindikata u ISS ukazuje da 2010.godina može biti ključna za budućnost ISS. Nadzorni odbor je podneo Glavnom odboru Izveštaj o poslovanju i korišćenju finansijskih sredstava sindikata za 2009.godinu koji je usvojen. Na osnovu ovog izveštaja i završnog računa iSS u februaru će biti izrađen budžet ISS za 2010.godinu. Glavni odbor je dao zadatke rukovodstvu ISS da ISS postavi u skladu sa Statutom, planovima za 2010.godinu i potrebama naših članova.
„Sve navedene aktivnosti moraju biti u funkciji jačanja i osposobljavanja ISS sa krajnjim ciljem održavanja Kongresa ISS. Termin Kongresa je u uskoj vezi sa zacrtanim poslovima i ciljevima koji su projektovani Planom rada za 2010.godinu i njegovom realizacijom.“ Stoji u zaključcima Glavnog odbora.
Glavni odbor je na osnovu prikupljene dokumenatcije doneo Odluke o isključenju iz članstva ISS Miloša Igrutinovića, Aleksandra Ivanovića, Miodraga Gvozdenovića i Slobodana Vasića. Mera suspenzije je izrečena Draganu Grozdanoviću a o Zoranu Krstiću i njegovom odnosu prema ISS će biit razgovarano na Zlatiborskom regionu uz prisustvo rukovodstva ISS. Ova odluka, vezana za Krstića, je donešena na osnovu mišljenja poverenika ISS iz Prvog partizana Užice i FAP Prijepolje.
Glavni odbor je zadužio rukovodstvo i predsednika Glavnog odbora da pokrene krivične postupke protiv lica koja su nanela finansijsku štetu ISS-u, bez izuzetaka.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"