ARHIVA VESTI
     
 
SEKCIJA MLADIH UZ PODRSKU SINDIKATA IG METALL I FONDACIJE FRIEDRICH EBERT

IZDATA BROSURA O EVROPSKOJ UNIJI




Beograd, 28.11.2006.
Sekcija mladih GSM “Nezavisnost“ je imajući u vidu evropsku budućnost zemalja bivše Jugoslavije, kao i neophodnost uključivanja sindikata u procese integracije, na poslednjem skupu koji se održao u aprilu 2006.godine u Beogradu, predložila izdavanje brošure posvećene Evropskoj uniji i socijalnom dijalogu u Evropskoj uniji. Ideja je prihvaćena, a zahvaljujući IGM i FES ovih dana i realizovana.

Saradnja mladih iz sindikata metalaca bivše Jugoslavije traje od 2004. godine. Uz podršku sindikata IG Metall i Fondacije Friedrich Ebert, već tri godine organizuju se okupljanja mladih metalaca bivše Jugoslavije.

Tih nekoliko dana u godini mladi sindikalci iz zemalja bivše Jugoslavije imaju prilku da se upoznaju i razmene iskustva. Svako okupljanje posvećeno je konkretnoj temi, kao što su celoživotno učenje, organizovanje mladih u sindikatu, položaj mladih u Evropskoj uniji i organizacione forme i saodlučivanje sindikalne omladine u Nemačkoj.

Ova brošura će pružiti osnovne informacije o Evropskoj uniji, njenim institucijama, politici prema mladima, ali i o procesu koji moramo proći kako bi smo postali njen deo. Citajuci brosuru upoznaćete se sa organizacijama sindikata u Evropskoj uniji, njihovim delovanjem, zadacima i ulogom u socijalnom dijalogu. Verujemo da će vam ove informacije biti od koristi, kako bi ste se aktivno uključili u procese pridruživanja Evropskoj uniji kroz vaše sindikate.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"