Odbor Industrijskog sindikata PPT Hidraulika Trstenik (IS PPT Hidraulika) posetio predsednik Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragan Matić. IS PPT Hidraulika socijalni partner koji deluje na opstanku i perspektivi preduzeća. Kriznu 2009.godinu PPT Hidralika a.d. završila sa blizu 70% realizacije poslova.

KRIZA KAO MORANJE I IZAZOV

25.01.2010.
Poznavaoci Prve petoletke Trstenik znaju da PPT Hidraulika predstavlja sve ono što je PPT do skora bila. Očuvani ljudski i tehnološki kapaciteti, dobra poslovna organizovanost i tržišna orijentisanost su osnove na kojima PPT Hidraulika gradi svoju budućnost. Značajan zaokret u ovom pravcu je načinjen dolaskom na mesto direktora Miluna Blagojevića, koji je uspeo da Hidrauliku izvuče iz duboke krize i konkretnim poslovnim potezima obezbedi da Hidraulika ispunjava obaveze prema zaposlenima iz sopstvenih prihoda ali podrška države je još uvek prisutna kroz subvencije. Dobijene subvencije se na direktan i indirektan način u visokom procentu vraćaju a sredstva se troše prema nameni za koja su uzeta a to omogućava da PPT Hidraulika korača putem potpunog oporavka. Značajan deo proizvodnje se izvozi i za 2010.godinu se čeka realizaicja od 4,5 miliona eura. U fabrici radi blizu 600 radnika od kojih skoro 20% čine članovi IS PPT Hidraulika. Direktor Blagojević posebno naglašava neophodnost većeg upošljenja industrijskih kapaciteta srpske privrede a Hidrauliku vidi kao poslovnog partnera Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Površinskim rudnicima, automobilskoj i kamionskoj industriji i preduzećima koja proizvode tešku građevinsku mehanizaciju.
Sindikalni odbor IS PPT Hidraulika naglašava da zaposleni imaju sigurnost po pitanju radnog mesta i zarada i da aktuelno rukovodstvo Hidraulike vidi kao socijalnog partnera u svim aktivnostima koje sindikat planira. Predsednik ISS Dragan Matić je istakao da su subvencije i druga ulaganja od strane države nepohodni u narednom periodu i da treba napraviti jasnu razliku u davanju novca onima koji taj novac pravilno koriste i vraćaju i onih kod kojih subvencije služe za isplatu zarada zaposlenih a da proizvodnje ili nema ili skoro nema.
Sa Odborom i predsednikom IS PPT Hidraulika Draganom Jakovljevićem dogovorene su aktivnosti koje će Industrijski sindikat Srbije sprovoditi u 2010.godini posebno kada su u pitanju mladi članovi sindikata i žene.