Rad u 2009.godini Industrijski sindikat Srbije završio sednicom Glavnog odbora. Usvojeni izveštaji organa

GODINU DANA RAZVITKA I SAZREVANJA INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE

31.12.09.
Druga redovna sednica Glavnog odbora ISS po rezultatima rada, odlukama i zaključcima može se smatrati kao odlučujućom sednicom u ispunjenju vizije i zadataka koje smo zacrtali 2000.godine a 2008. i 2009.godine otpočeli realizaciju zaživljavanje Industrijskog sindikata Srbije. Izveštaj o radu koji je Glavni odbor usvojio sadržao je sve izveštaje i zapisnike sa redovnih i vanrednih sednica Predsedništva ISS u periodu od aprila 2009.g. zaključno sa decembrom 2009.g.
Izveštaj Nadzornog odbora, koji je podneo predsednik Zoran Andrejić, obuhvatio je analizu finansijskog poslovanja za period od osnivanja ISS pa do 30.06.2009.g. i razmatran je od strane članova Glavnog odbora. Izveštaj je izazvao burnu reakciju pojedinih kolega za koje je Nadzorni odbor ustanovio da su odgovorni za nenamensko trošenje finansijskih sredstava sindikata i time prekršili Statut i ugrozili ukupan rad ISS. Izveštaj Nadzornog odbora je usvojen bez ijednog glasa protiv.
O Mišljenjima Statutarnog odbora a na podnete zahteve prezentovao je predsednik Statutarnog odbora ISS Dimitrije Birišić, Glavni odbor je mišljenja prihvatio, što je rezultiralo donošenjem odluka o isključenju iz članstva ISS Aleksandra Todića i Zorana Eremića.
Usvojena Pravila o radu Odbora delatnosti, Pravila o radu regiona i Pravilnik o materijalno finansijskom poslovanju ISS omogućuju da se ISS još bolje organizaciono postavi i finansijski ojača. Glavni odbor je doneo Zaključak da tačku dnevnog reda plan aktivnosti za 2010.godinu prebaci za sednicu Glavnog odbora koja će se održati krajem janura 2010.godine