Tri godine regulisanih odnosa radnika i poslovodstva „Termoelektra“. Kolektivni ugovor kao okosnica napretka i razvoja preduzeća.

Kolektivni ugovor kao nov početak

25.12.2009.
Nakon višemesečnih pregovora potpisan Kolektivni ugovor u „Termoelektru“ AD Beograd omogućiće stabilne odnose između zaposlenih i poslovodstva i korist za zaposlene.
Pregovarački odbor Industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata „Termoelektra“ pomognut od strane svojih centrala, kroz dug pregovarački proces uspeo je da pregovore privede kraju i dovede do potpisivanja kolektivnog ugovora, stabilizuje odnose u okviru preduzeća na rok od tri godine, iako ne može biti u potpunosti zadovoljan pojedinim rešenjima u kolektivnom ugovoru.
Obraćajući se reprezentativnim sindikatima direktor Termoelektra Dragan Mandić i pomoćni direktora Anatolij Kučerenko su nagovestili bolju poslovnu klimu za Termoelektro a samim tim i za zaposlene, naročito u drugoj polovini 2010. godine kada se očekuje potpisivanje značajnih ugovora.
U razgovoru sa sindikatima „Termoelektro“, predsednikom Industrijskog sindikata Termoelektro AD Dejanom Kostadinovićem, predsednikom Samostalnog sindikata Termoelektro AD Milicom Ljubičić, potpredsednikom Industrijskog Sindikata Srbije, Negoslavom Jovanovićem, direktor i pomoćni direktora su izneli planove Termoelektra za 2010. godinu, kao i dugoročne planove Termoelektra AD. Rast zarada i bolji standard zaposlenih usko je vezan za poboljšavanje poslovanja i zaključivanje najavljenih poslova.
Predstavnici sindikata istakli su da klima međusobnog uvažavanja koja je uspostavljena tokom kolektivnog pregovaranja treba da se nastavi i unapredi.
Potpisani kolektivni ugovor značajno će doprineti razumevanju i međusobnom uvažavanju između sindikata i poslodavca, a samim tim i stabilnije uslove rada i privređivanja za celokupni Termoelektro AD.