ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat, poslovodstvo ATB SEVER-a preraspodelili odgovornost za poslovnu budućnost kompanije. Iskazano razumevanje sa obe strane.

Dogovorom protiv minimalca




18.12.2009.
“Industrijski sindikat –ATB SEVER a.d. je u mišljenju o minimalcu tražio nastavak pregovora sa idejom da se izbori protiv uvođenja minimalne zarade za sve zaposlene u ATB SEVER-u.
Početne pozicije u pregovorima su bile udaljene (zahtev poslodavca je bio 2x20% umanjenje zarade i 8 meseci bez isplate regresa) ali upornim stavom da se izborimo protiv uvođenje minimalne zarade, potpisali smo umanjenje osnovne zarade za 8% u januaru; martu i maju 2010 godine istovremeno smo ugovorili i regres za 2010 u iznosu od 17.040,00 dinara koji će se isplatiti u 12 jednakih mesečnih rata po 1420,00 dinara.
Ovim dogovorom je uklonjena opasnost od uvođenja minimalne zarade što je bio cilj Industrijskog sindikata –ATB SEVER a.d.
Nema mesta zadovoljstvu ali ovo su bile realne mogućnosti koje smo postigli da bi stigli do sporazuma.“ kaže se u Saopštenju Industrijskog sindikata ATB SEVER-a a.d. dostavljenog zaposlenima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"