ARHIVA VESTI
     
 

Štrajkački odbor Fabrike vagona Kraljevo, gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović razgovarali sa Nebojšem Ćirićem državnim sekretarom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Očekuje se odgovor poslodavca i većinskog vlasnika FVK.

REŠENJE NA POMOLU




Beograd, 15.12.2009.g

Održani sastanak u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja koji je obavljen sa predstavnicima Štrajkačkog odbora i Industrijskog sindikata FVK, gradonačelnikom Kraljeva Ljubišom Simovićem uz prisustvo predsednika Industrijskog sindikata srbije Dragana Matića sa Nebojšom Ćirićem, državnim sekretarom Ministarstva rezultirao je iznošenjem stavova radnika FVK vezano za ispunjenje obaveza poslodavca i zaključenje štrajka. Ispred Agencije za privatizaciju sastanku je prisustvovala i Julijana Vučković koja je prisutne informisala o nalazima Agencije dobijenih prilikom kontrola poštovanja Kupoprodajnog ugovora sprovedenih u FVK
Isplata jedneipo zarade do kraja 2009.godine, dela regresa za godišnji odmor iz 2006.godine kao i završetak i potpisivanje Kolektivnog ugovora do kraja februara 2010.godine omogućilo bi da se štrajk prekine i nastavi proizvodnja. Sastavni deo odluke o prekidu štrajka mora biti i dogovorena dinamika isplata zarada u 2010.godini. Većinskom vlasniku i poslovodstvu FVK da ispune usaglašene zahteve ide u prilog informacija da će FVK u 2010.godini imati značajno uposlenje svojih kapaciteta od strane Železnice Srbije kao što je to bilo u 2009.godini. Jedinstveno mišljenje svih prisutnih je da se rešenje mora naći, da se moraju napraviti kompromisna rešenja kako bi se FVK sačuvao a 880 radnika za svoj rad dobijalo zarade. Ohrabruje izjava državnog sekretara Ćirića da je mnogo celishodnije FVK-u obezbediti posao nego isplaćivati subvencije. Za svaku pohvalu je i uključenje gradonačelnika Ljubiše Simovića koji je istakao zabrinutost lokalne samouprave za budućnost FVK-a i da je mnogo bolje da radnici budu u preduzećima i rade a ne na biroima za zapošljavanje i na ulicama.
Ovi stavovi i zahtevi biće prosleđeni rukovodstvu i većinskom vlasniku FVK i očekuje se njihovo izjašnjenje.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"