ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije. Nadzorni odbor podneo Izveštaj. Statutarni odbor dostavio mišljenja.


PREDSEDNIŠTVO INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE




Beograd, 15.12.2009.g.
Održana VII sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije rezultirala je usvajanjem Izveštaja o radu koji je podneo predsednik ISS Dragan Matić. Izveštaj je obuhvatio najzančajnije aktivnosti koje je ISS imao u proteklom periodu.
Predsedništvo je razmatralo i Izveštaj Nadzornog odbora ISS koji je obuhvatio period od osnivanja ISS zaključno sa 30.06.2009.g. Ovaj Izveštaj je rezultat rada sproveden kroz tri sednice Nadzornog odbora i prikupljanja finansijske dokumentacije neophodne da se Izveštaj sačini.
Na osnovu zahteva predsednika ISS Statutarni odbor ISS je dostavio Mišljenje u kojem stoji da je prekršen član 21. Statuta ISS i da se stekao uslov za postupanje po članu 24.Statuta ISS kojim se pokreće postupak isključenja iz članstva ISS Aleksandra Todića sekretara ISS. Statutarni odbor je zaključio da je Zoran Eremić regionalni poverenik ISS za Banat prekršio Statut ISS u članu 28., stav 3 i pokrenut je postupak njegovog isključenja iz članstva ISS.
Predsedništvu je dostavljena informacija o stanju Projekta sa DGB i Projektom sa CCOO i Fundacio Pau i Solidaritat.
Izostao je dogovor zakazaivanja sednice Glavnog odbora jer su pojedini članovi Predsedništva nezadovoljni Izveštajem Nadzornog odbora, Mišljenjima Statutranog odbora i pozitivnim stanjem projekta sa DGB, napustili sednicu Predsedništva i onemogućili da Predsedništvo donese odluku o terminu zakazivanja Glavnog odbora i dnevnom redu.
Sednica Glavnog odbora ISS će biti održana do kraja godine i shodno Statutu sazvaće je predsednik ISS.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"